keskiviikko 27. helmikuuta 2008

EduTV - oppiminen ja televisio

Publicacces.fi-blogi 27.2.2008 koostaa televisiotoiminnan tulevaisuuden näkymiä. Paikalliset ja yhteisölliset kanavat tulevat. Verkko muuttaa vanhoja rakenteita. Ja oppiminen! Kuten Minna Tarkka kirjoittaa:
Liian vähän on huomioitu television E-ulottuvuus ja koulutuksen (education) merkitys muutenkin kuin koulu-tv-ohjelmina. Pääkaupunkiseudulla toimivan DINAn (Arcada) lisäksi ammattikorkeakoulujen vetämiä kanavia ovat mm. NeoArena (Oulu), Popula.tv (Pori), Pixoff (TKK). nykyisessä omistusmuodossaan sekä monet muut. Yliopistojen puitteissa toimivat Yliopisto-tv (Tampereen yliopisto) ja OUBS (TKK).

On selvää, että paikallistelevisioille on erityisiä edellytyksiä kunnissa, joissa on viestintäalan koulutusta. Tämä tosiasia tulisi huomioida televisiokentän ja alueiden kehittämisessä.

Useat näistä kanavista on käynnistetty alue- ja rakennerahoituksella ja niiden haasteena on toiminnan jatkaminen hankerahoituksen päätyttyä. Tuotannon kytkeminen koulutusohjelmiin on kuitenkin resurssi, joka voi jatkuvan ohjelmiston lisäksi synnyttää uusia näkökulmia ja kokeiluja.

Vinkkiverkko-hankkeen pohjoinen rinnakkaishanke tähtää tv-osastolle, työnimenä TVTaivas (ks. Vinkkiverkon verkostot). Seuraamme suurella mielenkiinnolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onko digitvllä (ekoulutuksellista) tulevaisuutta,vai jääkö se laajakaista- ja mobiilitv:n jalkoihin, kyselee,

tv-noviisi